Rock n’ roll var en kunstform som ble født den 26. oktober i 1956. Sjangeren var et opprørsk lite barn hvis opphav i blues og gospel, country og folk raskt gjorde den til allemannseie. Den var karakterisert ved sparsommelig bruk av takt og tone, og trengte minneverdig nok ikke mer enn tre akkorder for å kunne fortelle sanne fakta om verden. Den nådde sitt toppunkt på sent sekstitall, men ble dessverre svært syk utover på nittitallet og avgikk ved døden den 2. oktober 2017.

The 1950s spiller rock n’ roll.

Bandet består av Stig Peaux, aka Trygve Hompland (gitar og vokal), Steve Cooling, aka Nils Kristian Sakseide (trommer og vokal), Pony Fiesta, aka Dan Sundhordvik (bass og vokal), Per Würsth, aka Jostein Gravdal (gitar) samt verdens beste part-timer Howard Candle, aka Håvard Brakstad Moen (vokal og trampeklapp).

Som en hyllest til sjangeren de opererer under er the 1950s dynket og dyppet i tradisjon, og omfavner sjelden endring. Derfor er sangene deres like nyskapende og fremoverlente som en spesielt nostalgisk neanderthaler, men med en definitiv følelse av at et eller annet sted langs kroppen på dem ligger der en åpen og ubeskyttet pulserende nerve som ingen må komme borti. Ellers komme de til å lære deg et og annet om evig fortapelse.